Автор Тема: Расчет акролеина_ОВОС  (Прочитано 624 раз)

Ecologist_Kiev

  • Юннат
  • *****
  • Сообщений: 8
Расчет акролеина_ОВОС
« : Февраля 26, 2017, 12:08:31 »
Подскажите пожалуйста как можно посчитать акролеин от жарки для ОВОСа (т.е. без фактических замеров)? Спасибо

neo3703

  • Юннат
  • *****
  • Сообщений: 10
Re: Расчет акролеина_ОВОС
« Ответ #1 : Марта 02, 2017, 10:32:12 »
Подскажите пожалуйста как можно посчитать акролеин от жарки для ОВОСа (т.е. без фактических замеров)? Спасибо

Збірник показників емісії (питомих викидів) забруднюючих речовин в атмосферне повітря різними виробництвами", Донецьк, 2004р.  Том ІІІ, ст.82 брали и расчеты проходили.

kiver

  • Юннат
  • *****
  • Сообщений: 23
Re: Расчет акролеина_ОВОС
« Ответ #2 : Мая 02, 2017, 17:24:35 »
Донецький збірник можна було б використати проте там інша співрозмірність - г/тис.туб
Розрахунок викидів ЗР в атмосферу обладнання харчоблоку
1. Методичні вказівки з розрахунку кількісних характеристик викидів в атмосферу забруднюючих речовин від основного технологічного обладнання рибопереробних підприємств. Державний інститут по проектуванню підприємств рибного господарства, Московський інститут прикладної біотехнології. Москва 1989р.
2. Методичні вказівки з розрахунком кількісних характеристик викидів в атмосферу забруднюючих речовин від основного технологічного устаткування підприємств агропромислового комплексу, переробних сировину тваринного походження (м'ясокомбінати, клейові і желатинові заводи). М, 1987р.

« Последнее редактирование: Мая 02, 2017, 17:26:33 от kiver »

HOPA

  • Аспірант
  • *****
  • Сообщений: 112
Re: Расчет акролеина_ОВОС
« Ответ #3 : Мая 03, 2017, 09:55:39 »
Донецький збірник можна було б використати проте там інша співрозмірність - г/тис.туб
Розрахунок викидів ЗР в атмосферу обладнання харчоблоку
1. Методичні вказівки з розрахунку кількісних характеристик викидів в атмосферу забруднюючих речовин від основного технологічного обладнання рибопереробних підприємств. Державний інститут по проектуванню підприємств рибного господарства, Московський інститут прикладної біотехнології. Москва 1989р.
2. Методичні вказівки з розрахунком кількісних характеристик викидів в атмосферу забруднюючих речовин від основного технологічного устаткування підприємств агропромислового комплексу, переробних сировину тваринного походження (м'ясокомбінати, клейові і желатинові заводи). М, 1987р.
Эти методики в природе не существуют. Есть точно такие, но на русском языке. Поэтому и ссылки должны быть на методику, а не вольный перевод ее названия.

kiver

  • Юннат
  • *****
  • Сообщений: 23
Re: Расчет акролеина_ОВОС
« Ответ #4 : Мая 05, 2017, 10:22:33 »
п.5.14.8 ВНТП 02-92 ЧАСТЬ II. ПЕКАРНИ в Україні чинний

gladenkov.gov

  • Юннат
  • *****
  • Сообщений: 4
Re: Расчет акролеина_ОВОС
« Ответ #5 : Июня 19, 2017, 12:50:58 »
   Розрахунок проведено згідно п.3.2, п.3.1.                  
   “Удельные выделения и выбросы загрязняющих веществ в атмосферу                   
для предприятий хлебопекарной и макаронной промышленности”,                     
 ГОСНИИСИБПРОМЗЕРНОПРОЕКТ, г.Новосибирск, 1990.                     
                     
   Розрахунок викидів ЗР (т/рік) проведений за формулою:                  
      Е = С * В / 1000               
де   В - кількість використаної олії для приготування блюд (л/рік);                  
   С - питоме виділення акролеїну (табл.1 п.3.2) при виробництві хліба та                  
   хлібобулочних виробів в кілограмах на тонну продукції, що                   
   випускається прирівнюється до виділення акролеїну при смаженні страв                   
   на нагрітих сковородах змащених рослинною олією в кілограмах                   
   на літр (1 дм³, 0,001 м³) використаної олії.                  
   Пояснення:                  
   Згідно п.3.1 методики "Щоб уникнути підгоряння при випічці формового                  
 хліба - форми, а для подового хліба - поди змащуються рослинною олією, при                      
згорянні якої виділяється акролеїн"                     
   За технологічними нормативами (рецептурами) випічки хлібобулочних                  
 виробів норми списання олії рослинної для змащення форм:                     
   - ручне змащення - 150 г на 100 кг борошна або 1,05 кг олії рослинної                   
на 1 т готових виробів;                     
   - при механізованому змащенні норми списання залежать від ваги                   
випеченого виробу: при вазі виробів 0,8-1,1 кг - 1,15 кг олії рослинної на 1 т                      
готових виробів; до 0,8 кг - 1,2 кг олії, понад 1,1 кг - 0,85 кг олії на 1 т продукції.                     
   Щільність олії соняшникової - 0,92 кг/л                  
   Для розрахунків приймаємо витрату олії рослинної на 1 т готових                   
хлібобулочних виробів рівною середнім нормам списання на змащення та щільності                      
олії - 0,92 кг, звідки 1 літр олії рослинної для змащення ємностей для                      
приготування прирівняно до 1 т готових хлібобулочних виробів, тобто                     
для акролеїну С = 0,000000676 кг/л олії використаної для приготування блюд.                     
                     
Розрахунок викидів забруднюючих речовин в г/сек здійснюється за формулою                     
      М = Е * 1000000 / 3600 * Т               
де   Т - час роботи обладнання, год/рік                  
                     
Вихідні дані:                     
      Джерело утворення №   5            
               В - кількість використаної олії для приготування блюд =   100   л/рік
               Т - час роботи обладнання =   2920   год/рік
                     
   Максимально разовий викид ЗР (Мі) та валовий викид (Еі) складає:                  
   Еакролеїн =   100   *   0,000000676   / 1000 =   0,00000007   т/рік
Макролеїн =   0,00000007    * 1000000 / (3600 *      2920   ) =   0,000000007   г/с