Автор Тема: Ферментація кухонних відходів  (Прочитано 37 раз)

frog talk

  • Юннат
  • *****
  • Сообщений: 2
В своєму пості хочу поділитись практикою такої ферментації. З допомогою спеціального контейнера і мікроорганізмів М-бокаші можна ферментувати кухонні відходи, отримуючи на виході прекрасне добриво. Ним можна підживлювати дерева. Утворена маса не схожа на компост, який роблять червяки, але теж дуже корисна. Дану практику відносять до органічного землеробства. Контейнер герметичний, тому запаху практично нема. У нього спеціальна конструкція, яка дозволяє зливати утворювану від життєдіяльності мікроорганізмів рідину. Оскільки уся ця маса кухонних відходів, яка потрапляє на сміттєзвалища гниє і утворює метан, така практика дозволить послабити цей процес. Можна зробити велику користь, якщо робити таке добриво і скорочувати маси сміття на землі.